West Vlaamse Wandelhappening

 

Woensdag 1 Mei 2024

West-Vlaamse Wandelhappening

Start:  Zaal Malpertus
Heestert

Afstanden: 4-6-12-18-21-25-35 km

Start vanaf: 07.00-15.00

Inschrijving: 3€,  ledenkorting 1,50€

 

 


 


 

 

 

 

Volop natuur in Heestert


De weergoden zijn de Waterhoekstappers goed gezind voor hun 21ste West-Vlaamse wandelhappening op 1 mei 2018. De inschrijving gaat door in zaal Malpertus in Heestert. Voor iedere dame is een bonnetje voorzien voor een gratis plantje. Onmiddellijk na de start ziet de wandelaar het woonzorgcentrum Marialove aan de overkant van de straat. Van het oude gebouw, opgericht in 1891, is enkel de kapel gebleven.

2018-05-01 Heestert-7

De grootste afstanden wandelen, langs tegel- en natuurpaden, tot op het hoogste punt van Heestert. Daarna gaat het, via een dalende veldweg naar het kanaal Bossuit-Kortrijk. Zo bereiken ze, na 6.8 km de rustpost van Knokke. De kleinere afstanden wandelen op het verharde wandel- en fietspad, de vroegere spoorlijn Kortrijk-Amougnies. Daarna langs een grasweg en de oude Vaart tot aan de Sint-Eligiuskerk. Even voorbij de kerk gaat het naar de rustpost in de vrije basisschool in Moen.

Langs een aaneenschakeling van trage wegen wandelen de grootste afstanden naar de rustpost in St.-Denijs, gekend om zijn vele kerkwegels. Dit is een echt wandelparadijs. De kleinere afstanden maken een mooie lus langs het kanaal en de weidse velden. Na de rust wandelen alle afstanden samen terug naar Heestert.

Mooi weer en een prachtig parcours, meer is er niet nodig voor een fantastische wandeling. Ook een pluim voor de medewerkers die ondanks de grote drukte voor iedereen een vriendelijk woord hadden. Zij mochten dan ook 1991 wandelaars inschrijven.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy).
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Frans d’Haeyere)

Thursday the 13th. Waterhoekstappers Heestert
Free Joomla 2.5 templates by New Poker Reviews
" Design AWAL"